Scroll to top
bg

Печатни услуги

Тампонен печат!

Тампонния печат е печатарски процес, при който може да се трансферира двуизмерно изображение върху триизмерен предмет. Това става посредством индиректен офсетов печатарски процес, който включва трансфера на изображение от клише чрез силиконов тампон върху даден субстрат или предмет. Използването на тампонен печат позволява да се отпечатват писания, рисунки, лога и декорации върху почти всякакъв вид обекти, включително върху вдлъбнати, изпъкнали или неправилно оформени повърхности. Материалите, върху които може да се печата включват дърво , пластмаса, метал и др.

Възможността за отпечатване на неравномерни форми и повърхности, отпечатване на подробни изображения с високо качество и отпечатване на сложни субстрати с доста добра скорост го прави безценен процес в света на печатa.

Изображението е изрязано на плоска печатна плоча, която след това се пълни с мастило. След това се използва гладка повърхностна силиконова подложка с химическа устойчивост за пренасяне на мастилото от плочата върху предмета. Силиконовата подложка, използвана в принтера за тампони, е това, което дава името на процеса.Силиконът играе ролята на трансферна среда, тъй като не абсорбира мастилото в себе си.

Най-често тампонния печат се използва при брандирането на рекламни чаши, химикалки, играчки, електроуреди или спортни стоки.

Основното предимство на метода тампонен печат се състои във възможността да се използва силиконовата подложка. Тъй като силиконът може лесно да се адаптира към повърхности с неправилна форма, тампонният печат може да се извърши върху почти всеки вид предмет. Докато други конвенционални методи за печат (като копринено скриниране) са ограничени до печат върху плоски или равномерно заоблени повърхности, печатът с тампон може ефективно да прехвърля изображения върху сложни геометрии.

Acorn toper footer

Индивидуален подход към всеки дизайн и реклама

Свържете се с нас, ако не откривате услугата, от която имате нужда.